Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРО ДОКУМЕНТАЛЬНІ ПЕРЕВІРКИ ФОП

11 серпня 2014, 09:03
188
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міндоходів надало роз'яснення про строки проведення документальних перевірок фізосіб-підприємців.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У документі зазначено, що тривалість документальної планової перевірки ФОП не повинна перевищувати 10 робочих днів. При цьому за рішенням керівника контролюючого органу можливе продовження строків проведення такої перевірки, але не більше ніж на 5 робочих днів.

Строк проведення документальної позапланової перевірки ФОП (окрім перевірки з відшкодування ПДВ) не повинен перевищувати 5 робочих днів.

У той же час тривалість документальної позапланової перевірки, що здійснюється у зв'язку з розпочатою процедурою припинення підприємницької діяльності ФОП, відкриттям провадження у справі про банкрутство або поданням заяви про зняття з обліку платника податків, для ФОП без найманих працівників не може перевищувати 3 робочих днів, за наявності за 2 останні календарні роки одночасно таких умов:

- платником податків подано податкову декларацію про відсутність доходів від провадження госпдіяльності;

- платник податків не зареєстрований як платник ПДВ;

- у контролюючих органах відсутня податкова інформація щодо використання платником податків найманої праці фізосіб, відкритих платником податків рахунків у банках та інших фінустановах.

ПРОТЕ:

Такі роз'яснення з'являються не на порожньому місці. Як правило, вони обумовлені тим, що на практиці співробітники контролюючих органів дещо порушують вимоги законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини