Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕФОРМИ У СФЕРІ НАГЛЯДУ

1 серпня 2014, 09:02
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

На нараді, присвяченій питанням оптимізації роботи державних органів нагляду й обговоренню шляхів скорочення їх функцій, Держпідприємництво заявило про необхідність прийняття розробленого службою проекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності та визначення сфер, що підлягають державному нагляду (контролю)». Метою законодавчих змін, за твердженням регуляторної служби, є чітке визначення сфер контролю із закріпленням за кожною з них одного відповідального органу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Прийняття проекту сприятиме систематизації та вдосконаленню питань державного нагляду. Зокрема, зміни, запропоновані проектом, обіцяють можливість притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб контролюючих органів, а також скорочення переліку відносин, пов'язаних із здійсненням держнагляду, на які не поширюється дія Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Більше того, проектом пропонується виключити з переліку підстав для проведення позапланового контролю звернення юросіб та обмежити підстави для перевірок за зверненням фізосіб, які часто використовувалися для тиску на бізнес та недобросовісної конкуренції.

ПРОТЕ:

Окрім запропонованих в ході наради регуляторною службою нововведень, чиновники не намагалися скоротити чинні контролюючі функції, навпаки - обговорювали можливість відродити нещодавно скасовані, такі як, наприклад, сертифікація зерна.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини