Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВА СХЕМА ДЕРЖКАЗНАЧЕЙСТВА

30 липня 2014, 09:06
368
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Держказначейство планує внести зміни до Порядку відкриття та закриття рахунків в національній валюті в органах Державної казначейської служби.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Проект відповідного наказу містить цікаву норму про те, що обслуговування клієнтів буде здійснюватися з урахуванням ресурсної забезпеченості коштів. Що це таке, невідомо. Законодавчий механізм визначення одержувачів бюджетних коштів з урахуванням ресурсної забезпеченості відсутній.

Держпідприємництво виступає проти нової схеми. Адже з її допомогою у Держказначейства з'явиться можливість пояснювати платежі одних організацій і неплатежі інших за допомогою загадкового ресурсного забезпечення.

Таким чином, Держказначейство буде самостійно визначати, кому платити, а кому ні, що приведе до обмеження можливостей усіх підприємств, що фінансуються за рахунок бюджету, у проведенні платежів, а також безпідставно розширить можливості Держказначейства визначати черговість та обсяги платежів.

ПРОТЕ:

Фактично Держказначейство має намір легалізувати ситуацію, що склалася вже досить давно, коли платежі за рахунок бюджету обумовлюються наявністю реального фінансування відповідних статей витрат. Тому ймовірність отримати, наприклад, заборгованість за надані бюджетній структурі послуги може стати ще примарнішою.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини