Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відпустки скінчились. Туроператори готуються до перевірок

20 вересня 2018, 11:57
199
0
Реклама

19 вересня Кабмін включив Мінекономрозвитку до переліку контролюючих органів, на яких не розповсюджується дія мораторію на перевірки бізнесу. Йдеться про надання міністерству права проведення до кінця 2018 року планових перевірок дотримання туристичними операторами ліцензійних умов.

Окрім того, як повідомляють у самому міністерстві, уряд ввів нові критерії оцінки ступеню ризиків від здійснення туроператорами діяльності, що підлягає ліцензуванню. Відтепер такими критеріями є:

- вид туроператорської діяльності (виїзний, в'їзний та внутрішній туризм), де виїзному туризму призначений високий ступінь ризику;

- обсяг наданих послуг (кількість туристів, що скористались туристичними послугами протягом року) - чим більше споживачів, тим вищий ризик;

- наявність протягом останніх 3 років порушень ліцензійних умов;

- наявність судового рішення про задоволення цивільного позову споживача туристичних послуг.

На сьогодні критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження туроператорської діяльності, що підлягає ліцензуванню, визначені постановою КМУ від 16.03.2017 №153. Планові перевірки, в залежності від ступеню ризику, повинні проводитись не частіше ніж один раз на 2-5 років.

Зазначені зміни, на думку Мінекономрозвитку, дозволять невідкладно вживати заходів у разі виявлення порушень туроператорами ліцензійних умов та позбавляти за необхідності ліцензій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини