Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автівку відтепер можна перевірити за VIN-кодом

22 грудня 2018, 16:45
32392
0
Реклама

21 грудня Головний сервісний центр МВС запустив сервіс «Електронний кабінет водія». Він дозволяє отримати актуальну інформацію щодо власних авто та посвідчень водія, перевірити й оплатити штрафи за адміністративні правопорушення.

Стверджується, що сервіс також дозволяє переглянути історію будь-якого автомобіля за VIN-кодом.

Безкоштовно можна дізнатися про останню операцію з транспортним засобом, дату та місце його останньої реєстрації, рік випуску та загальні технічні характеристики. За плату (45,68 грн) стане доступною інформація про кількість попередніх власників, участь авто у ДТП, наявність заборони на продаж або обтяження, страхування тощо. Така інформація є незамінною при купівлі ненового авто. Йдеться, звичайно ж, про автівки, зареєстровані на території України.

Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі у розділі «Електронні послуги». Доступ до е-кабінету здійснюватиметься за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.

Як ми писали раніше, нещодавно МВС запустило новий електронний сервіс на базі Єдиного реєстру транспортних засобів, що дозволяє отримати доступ до даних свідоцтва про реєстрацію автомобіля (за винятком особистих даних власника).

Нагадаємо, що головний та регіональні сервісні центри МВС не працюватимуть з 23 по 25 грудня, з 30 грудня по 1 січня 2019 року. 22, 28 та 29 грудня - скорочені робочі дні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини