Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи є довідка зустрічної звірки контрагента підтвердженням здійснення операцій?

11 березня 2019, 09:00
1389
0
Реклама

Державна фіскальна служба в індивідуальній податковій консультації № 713/6/99-99-14-03-03-15/ІПК від 22.02.2019 роз'яснила деякі питання, пов'язані з проведенням зустрічних звірок контрагентів.

Відповідно до Порядку проведення контролюючими органами зустрічних звірок, зустрічна звірка полягає у зіставленні даних, отриманих від платників податків та інших суб'єктів інформаційних відносин, з метою документального підтвердження господарських відносин, а також підтвердження виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ними, для з'ясування повноти їх відображення в обліку платника податків.

Відповідаючи на питання, чи достатньо довідки зустрічної звірки для підтвердження реального вчинення господарських операцій та правомірності формування податкового кредиту (за наявності повного комплекту первинних документів), фіскали вказали наступне.

Довідка зустрічної звірки контрагента може свідчити про наявність саме документального підтвердження господарських відносин з платником податків і зборів, їх виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ними, за умови, якщо така зустрічна звірка проведена з дотриманням встановлених вимог, а наведена в ній інформація відповідає фактичним обставинам оформлених операцій.

Така довідка є одним з доказів реального здійснення господарських операцій, проте не носить виключний характер, оскільки реальність або відсутність реального здійснення господарської операції встановлюється контролюючими органами за наслідками комплексного дослідження.

***

Раніше ми писали про те, що предметом камеральної перевірки можуть бути не тільки дані податкових декларацій.

***

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН

До 20.03.2019 (включно) при одночасній покупці сервісів VERDICTUM і CONTR AGENT діє знижка 30% на кожен продукт.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини