Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Український бізнес розширює географію експорту

22 березня 2019, 14:00
710
0
Реклама

20 березня у Київській торгово-промисловій палаті відбувся тематичний захід Gulfood Briefing in Kyiv, у рамках якого було підбито підсумки участі провідних українських компаній у виставці сільськогосподарської та харчової продукції, інгредієнтів, напоїв та обладнання GULFOOD 2019, що тривала 17-21 лютого у Дубаї.

У заході брали участь найкращі українські експортери сільськогосппродукції, а також Надзвичайний і Повноважний Посол ОАЕ Салем Ахмед Аль-Каабі, директор ДУ «Офіс з просування експорту» Андрій Демчук, керівництво Київської ТПП та представники ділових і фінансових кіл України.

Інформаційний партнер заходу - Платформа ЛІГА:ЗАКОН.

Щорічна виставка Gulfood є найбільшою в світі та регіоні Перської затоки та Близького сходу. Виставку відвідали учасники зі 190 країн світу. Україну цього року представили 37 компаній, серед яких були представники малого та середнього бізнесу. Загалом понад 20 тисяч покупців за 5 робочих днів виставки зацікавились українською продукцією, а обсяг майбутніх контрактів вже складає десятки мільйонів доларів.

Президент Київської ТПП Микола Засульський повідомив, що за результатами минулого року Україна різко розширила географію експорту своєї сільськогосподарської продукції, а вітчизняні підприємства відкрили 85 нових ринків збуту. Вже 126 українських виробників поставляють продукцію на європейський ринок.

Надзвичайний і Повноважний Посол ОАЕ Салем Ахмед Аль-Каабі наголосив, що Посольство ОАЕ докладає серйозних зусиль, щоб економічне співробітництво з Україною стало більш динамічним та результативним. Обсяги торгівлі товарами та послугами за результатами 2018 року вже досягли показника в 1 млрд. дол. США. Арабська сторона виявляє інтерес до збільшення поставок українських продуктів харчування, інгредієнтів, а також у супутніх послугах.

Компанії-учасники виставки Gulfood отримали спеціальні дипломи від імені Міністерства аграрної політики та продовольства України, Київської ТПП та Центру підтримки експорту КТПП, серед таких компаній: «AVK Confectionery Company», «Sovarog Ltd» , «GFK LTD», «Едвін Стіл Корпорейшн», «ОВОСТАР» (OVOSTAR Ltd), «AGRO-SENSE», «ЧУМАК», «МК «ВОЛОШКОВЕ ПОЛЕ», ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», «Agro-Industrial Alliance», «UGRAIN - TRADE LLC», «Сквирський комбінат хлібопродуктів», компанія «Вітмарк-Україна», «ГАЛКА», «ГРАДОЛІЯ РАФІНАЦІЯ», «INTERSTARCH UKRAINE LLC», «UKRPRODUCT GROUP», «TERRA FOOD GROUP», «MILLENNIUM CHOCOLATE FACTORY», «Верес», «АГРАРНИЙ ФОНД», «LOOSTDORF», «МИРОНІВСЬКИЙ ХЛІБОПРОДУКТ».

За результатами брифінгу Мінагрополітики, Офіс з просування експорту України та Київська ТПП домовились працювати на збільшення обсягів українського експорту та популяризацію бренду «Made in Ukraine» у світі.

Нагадаємо, задля впевненості у правильному виборі нових бізнес-партнерів, а також при перевірці наявних ділових контактів може бути корисним сервісCONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Він, серед іншого, дозволяє перевірити інформацію про можливе включення ваших контрагентів до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн, а також дізнатися, скільки у діючих або потенційних бізнес-партнерів було персоналу за станом на останній звітний рік та містить інформацію про податковий борг фізичних осіб-підприємців.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини