Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зареєструвати касовий апарат можна за спрощеною процедурою

23 квітня 2019, 11:33
2950
0
Реклама

Діє новий порядок ведення реєстру екземплярів РРО і реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ЦСО).

Відповідний наказ Мінфіну від 13 лютого 2019 № 64 набув чинності 19 квітня.

Тепер реєстрація РРО здійснюватиметься за спрощеною процедурою. Досить однієї заяви, яку можна подати в електронній формі без додатків.

Спрощення реєстраційної процедури полягає у введенні електронного обміну документами між усіма суб'єктами відносин у сфері застосування РРО (виробник РРО, ЦСО, суб'єкт господарювання, ДФС). Для цього розроблено нові електронні форми документів і створені сервіси в Електронному кабінеті.

Тобто усі процедури здійснюються в електронній формі, але за бажанням суб'єкти господарювання можуть подати заяву про реєстрацію РРО в паперовій формі і отримати реєстраційне посвідчення в паперовій формі.

Заяви про включення в реєстри экземплярв РРО/ЦСО та повідомлення ЦСО можуть підписуватися уповноваженими особами виробників (постачальників) або ЦСО, яким делеговано право підпису електронних документів.

Також визначений період (два місяці) та особливості первинного формування і наповнення реєстру екземплярів РРО.

ДФС протягом двох місяців після набуття чинності наказу, формує реєстр, включає до нього екземпляри РРО, які зареєстровані в органах ДФС і перебувають в експлуатації.

Виробники (постачальники) протягом трьох місяців подають заяви про включення до реєстру всіх екземплярів РРО, поставка яких була здійснена до набрання чинності наказом № 64.

Протягом трьох місяців для первинної реєстрації РРО, які не включені виробниками до реєстру екземплярів РРО, власники повинні будуть додавати до заяви паспорти (формуляри) таких РРО та паспорти модема (у разі застосування зовнішнього модема), а також копії документів, які підтверджують факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО.

Первинне наповнення реєстру ЦСО інформацією здійснюватиметься на підставі заяв виробників (постачальників) протягом двох місяців після набрання чинності наказом № 64.

Нагадаємо, що перевірити наявні або потенційні ділові контакти можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Щоб оцінити роботу сервісу, передбачена можливість заказати тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини