Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

З 1 жовтня пільги по комуналці почнуть виплачувати готівкою

20 травня 2019, 16:41
58529
17
Реклама

Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг почнеться з 1 жовтня 2019 року. Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі - готівкова і безготівкова.

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Для цього Ощадбанк вестиме персоніфікований облік пільговиків і коштів, які поступатимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Потім кошти переказуватимуть на рахунки управителів, об'єднань, виконавців комунальних послуг.

Цей механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які звикли до усталеного алгоритму дій і не бажають його змінювати. Йдеться, передусім, про людей літнього віку,

Пільги у готівковій формі призначатимуться усім бажаючим на підставі поданих особисто заяв до органів соціального захисту населення, які формуватимуть щомісячно до 25 числа реєстри пільговиків і передаватимуть їх Мінсоцполітики. Після чого, Міністерство, обробивши отримані реєстри, направить їх до Ощадбанку та переказуватиме зазначеному банку кошти для виплати монетизованих пільг.

Таким чином, кошти надходитимуть на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх зі свого рахунку у будь-який час.

Для перевірки і оцінки надійності постачальника комунальних послуг, можна скористатися сервісом CONTR AGENT від ЛІГА: ЗАКОН. Його можливості дозволяють отримати актуальні та архівні відомості про діяльність українських компаній і ФОП. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Знайти юриста в своєму регіоні можна за допомогою Національного юридичного каталогу України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

Нагадаємо, Мінсоцполітики розробляє механізм скасування виплат готівкою субсидії боржникам.

Нагадаємо, в центрі професійної освіти АКАДЕМІЯ ЛІГА:ЗАКОН постійно проводяться практикуми, семінари, круглі столи, онлайн-конференції та вебинары з відомими спікерами-практиками.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини