Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомфінпослуг збільшила розміри страхового відшкодування за автоцивілкою

13 червня 2019, 14:30
2314
0
Реклама

Розпорядженням від 09.04.2019 № 538 Нацкомфінпослуг внесла зміни до нормативно-правових актів з питань обов'язкового страхування. Зокрема, збільшено розміри страхових виплат за договорами автоцивілки. Виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, збільшено зі 100 до 130 тисяч гривень, а за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю - з 200 до 260 тисяч.

"Завдання страхового ринку, Моторного Бюро, Нацкомфінпослуг - забезпечити надійний і повноцінний страховий захист кожному потерпілому в ДТП. У тому числі через збільшення лімітів виплат по ОСАГО. У середньостроковій перспективі ми повинні прийти до того, щоб максимальні страхові суми поступово наближалися до європейських стандартів, де вони складають мільйони євро", заявив гендиректор МТСБУ Володимир Шевченко.

Ще у вересні 2018 року Рада розглядала законопроект № 3670-д, який передбачає поступове збільшення страхових виплат до 8 млн. на одного потерпілого і 16 млн. на один страховий випадок до 2025 року. Законопроект так і не було прийнято. Наразі триває розробка нової редакції закону, що регулює сферу діяльності ОСАЦВ. В нього будуть включені норми про поступове підвищення лімітів, аналогічні тим, що містилися в законопроекті 3670-д, скорочення строків страхових виплат і штрафи за їх порушення.

Ми рекомендуємо перед укладенням угоди в обов'язковому порядку перевіряти свою страхову компанію. Це заощадить вам у майбутньому як фінансові, так і часові витрати.

Перевірити таку інформацію ви можете за допомогою системи перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Це зручний сервіс, який за кілька хвилин відобразить повне досьє на кожну компанію в Україні. Для пошуку достатньо лише ввести назву/код ЄДРПОУ підприємства, ПІБ директора чи засновника; ПІБ або ІПН ФОПа. Оформити заявку на тестовий доступ до сервісу можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини