Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Зазначення коду місця доставки товару не гарантує його доставку

19 червня 2019, 12:30
541
0
Реклама

Верховний Суд виніс постанову № 907/399/18 про те, що зазначення коду місця доставки товару не свідчить про фактичне користування такими послугами і не призводить до виникнення обов'язку з їх оплати. З його повним текстом можна ознайомитися в системі VERDICTUM, яку можна протестувати за посиланням.

Місце доставки товару - це визначена митницею територія, на якій проводиться митне оформлення товару або транспортних засобів комерційного призначення. Місце доставки товару заповнюється в митній декларації окремою графою і має свій код.

Верховний Суд роз'яснює: товар буде доставлений в місце доставки товару тільки у тому випадку, якщо ДФС ухвалить рішення про те, що товар необхідно пред'явити для огляду на митниці. У разі ухвалення рішення про можливість випуску товарів без їх огляду, переміщення товарів через кордон здійснюється без його доставки в "місце доставки товару". Це стосується усіх експортних товарів, які декларуються згідно з ч. 2 ст.258 ТК.

На що посилається суд?

В даному випадку суд розглядає створення "місця доставки товару" і внесення його до затвердженого митним органом переліку як публічну оферту, якою може скористатися невизначене коло осіб, які здійснюють експорт товарів. В той же час визначення конкретного місця доставки товару експортерами є тільки формальним виконанням норм законодавства про оформлення митної декларації. Це говорить тільки про намір скористатися цією послугою, але не є акцептом. Фактично, експортер може скористатися послугою тільки у разі прийняття ДФС відповідного рішення, оскільки у такому разі виконання митних формальностей відбуватиметься безпосередньо в місці доставки товару.

Раніше ми писали про те, що б/у авто з Південної Кореї стануть більш доступними для українців.

У модулі "Ситуації для бізнесу" інформаційно-правових систем ЛІГА :ЗАКОН шукайте практичні матеріали, пов'язані з організацією бізнес-процесів. Тестовий доступ до розділу можна отримати за посиланням.

Безпека підприємства, алгоритми дій для бізнесу та єдине інформаційне поле для всіх фахівців - обирайте системи ЛІГА:ЗАКОН для всієї компанії та отримуйте подарунки!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини