Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ викрила шахраїв, які захоплювали нерухомість по всій країні

15 серпня 2019, 13:45
850
0
Реклама

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою Донецької області присікли протиправну діяльність групи державних реєстраторів, колишніх працівників Держархбудінспекції та посадових осіб органів юстиції Одеської області.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів встановлено, що в 2017 році співробітник ГУ юстиції в Одеській обл. спільно з колишніми керівниками Держархбудінспекції створили систему фіктивних реєстраційних підприємств, діяльність яких фактично здійснювалася в спеціально обладнаному офісі в Одесі.

Використовуючи незаконно отримані ключі доступу до Держреєстрів, організатори угоди без згоди власників відчужували земельні ділянки, об'єкти нерухомості та корпоративні права.

З липня 2017 року до серпня 2018 на підставі заяв від імені померлих осіб рейдерською групою було здійснено більше 300 реєстраційних дій відносно переоформлення нерухомості на усій території України, у тому числі в Донецькій, Луганській областях та ТОТ АР Крим. Також вони здійснювали безпідставне зняття обтяжень (арештів майна), накладених державними виконавцями на підставі судових рішень.

Угоди здійснювалися як для клієнтів, так і у власних інтересах фігурантів провадження.

Крім того, організатори шахрайських схем та підконтрольні ним виконавці мають відношення до незаконних забудов в Одесі.

Потерпілими від дій зловмисників є фізичні і юридичні особи й державні органи.

Нагадаємо, уберегтися від рейдерів допоможуть сервіси SMS- маяк і SMS- маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Перевірка забудовника: що треба знати інвестору

До якого суду звертатися при оскарженні рішень про реєстрацію прав на нерухоме майно?

Шахрайські схеми з нерухомістю

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини