Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виглядатимуть вулиці після запровадження нових ДБН і проектів Мінрегіону: ФОТО

15 серпня 2019, 14:25
3311
0
Реклама

Міста без заторів

З 1 вересня 2018 року в Україні діють нові державні будівельні норми з містобудування - ДБН Б.2.2-12: 2018 "Планування та забудова територій". Згідно з ними, міста з населенням більше 100 000 чоловік повинні розробляти довгострокову стратегію розвитку транспортної системи - комплексну схему транспорту (КСТ) з перспективою на 30-40 років. КСТ повинна розроблятися місцевими властями як окремий документ на основі затвердженого генерального плану міста.

Нормами передбачається аналіз роботи громадського транспорту, його ефективність, а також ефективність функціонування аеропортів, вокзалів та інших видів транспорту. На основі проаналізованих даних розроблятимуться соціально-економічні та планувальні особливості міста.

Майданчики для вигулу собак

Мінрегіон має намір переглянути застарілі норми, що стосуються облаштування майданчиків для вигулу собак, а саме осучаснити і прописати більш чіткі вимоги до них.

Лев Парцхаладзе заявив, що в нормах повинна бути визначена площа території для вигулу собак, місце розташування і наближеність до житлових будинків. За словами заступника голови міністерства, на майданчиках повинні бути огороджені туалети для тварин.

Чиновник зазначив, що нам слід перейняти досвід деяких європейських країн: «Приклади успішного впровадження таких майданчиків для тварин спостерігаються в США, Чехії, Німеччині та країнах Скандинавії. Там вони проектуються як в міському просторі, так і за містом. На таких майданчиках зазвичай розміщується ігрове обладнання, основна інформація про правила перебування на майданчику, пакетики для відходів і контейнер для пакетиків. У деяких випадках можуть додатково облаштовувати освітлення, подачу води і ванночки для миття тварин»- сказав він.

Контейнери для сортування сміття на вулицях

Урни для сміття - серйозна проблема українських міст. Їх брак - одна з причин брудних і недоглянутих вулиць.

Парцхаладзе пообіцяв переглянути ДБН щодо обов'язкової кількості урн на вулицях. Він також сказав, що контейнери повинні виглядати «гарно і сучасно, гармонізувати із загальним виглядом міст, ландшафтом парків і місцевістю». Вони повинні бути призначені для різних видів сміття, щоб сортувати його. У цьому питанні Україна також збирається перейняти європейський досвід.

Читайте також: В Україні хочуть легалізувати ринок оренди житла і побудувати прибуткові будинки.

Питні фонтанчики на вулиці

Мінрегіон розглядає пропозицію обладнання публічних місць фонтанчиками з питною водою. Влада пропонує розмістити їх у парках, на площах, в інших місцях великих скупчень людей і навіть в судах і конвойних приміщеннях.

При цьому Парцхаладзе відзначив, що питні фонтанчики можуть функціонувати тільки за умови, якщо вода буде очищеною і якісною.

:

Читайте також: В Україні можуть ввести мораторій на нову забудову, якщо міста не оновлять генплани

Кнопки виклику екстреної допомоги

Мінрегіон переглядає норми безпеки в парках. Концепція передбачає кнопки виклику екстреної допомоги в надзвичайних ситуаціях. Однак кнопки - не нова ідея. У Києві вже є кілька таких: на Володимирській 15, у Куренівському парку Подільського району, на першій в Києві Smart-вулиці - Салютна біля м. Нивки і ще кілька пристроїв на Володимирській гірці.

Щоб не пропустити інші важливі новини, підписуйтесь на розсилку ЛІГА:ЗАКОН! Слідкуйте за новинами та щотижня, по п'ятницях, отримуйте дайджест найважливіших ділових новин.

Академія ЛІГА: ЗАКОН запрошує на заходи в вересні!

Вас може зацікавити: Дозвіл на будівництво приватного будинку можна отримати за спрощеною процедурою.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини