Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Послуги з доставки алкоголю та сигарет додому заборонені

21 серпня 2019, 12:31
1841
0
Реклама

ДФС у ІПК від 29.07.2019 р. № 3535/6/99-99-12-02-02-15/ІПК нагадала про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів в невизначених для цього місцях.

Фіскалів запитали чи треба отримувати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами для надання закладам роздрібної торгівлі послуг з доставки замовлень (обробка і виконання замовлень на придбання алкогольних напоїв/тютюнових виробів).

У ДФС відповіли, що діяльність, яка передбачає придбання алкогольних напоїв і тютюнових виробів в роздрібній торговельній мережі, їх подальша доставка кінцевому споживачу, отримання від такого споживача коштів за придбані товари і подальший розрахунок за них в роздрібній торговельній мережі, не узгоджується з вимогами законодавства.

Придбання суб'єктом господарювання алкогольних напоїв або тютюнових виробів містить ознаки:

- комерційного використання незалежно від форми розрахунків;

- згідно з абзацом дванадцятим статті 1 Закону № 481 "Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів і пального" відноситься до оптової торгівлі.

Крім того, законодавство чітко визначає місце торгівлі і встановлює заборону продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів в невизначених для цього місцях і відповідальність за таке порушення (штраф 6800 грн).

Знайти відповіді ДФС на запитання платників податків по усіх напрямах чинного податкового законодавства можна в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до системи можна отримати за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини