Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вже готові перші поправки до законопроектів про РРО та кешбек

17 вересня 2019, 17:10
4411
0
Реклама

Народний депутат та член Комітету ВР України з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна на своїй сторінці у Фейсбук розповіла про перші правки до законопроекту №1053-1 - їх вийшло 105, а також до законопроекту №1073 - 22 правки.

Більш докладно про норми законопроектів №1073 і №1053-1 читайте тут.

1. Обов'язкове застосування РРО з 1 січня 2021 року має стосуватися тільки таких видів діяльності: реалізація побутової техніки, лікарських засобів, ювелірних виробів, уживаних товарів в магазинах, діяльність готелів, туристичних агентств, кафе, барів, ресторанів, а також реалізація автозапчастин за переліком Кабінету Міністрів України.

2. Чіткі визначення поняття програмного забезпечення чи програми, яка може використовуватися будь-яким портативним пристроєм, щоб не було подвійного тлумачення і підміни понять.

3. Визначено період, коли має запрацювати нова система - через 90 днів після підтвердження рішенням Кабміну готовності такого програмного забезпечення до промислової експлуатації.

4. Повністю виключено застосування механізму кешбеків.

5. Щодо штрафів. Штрафи мають залишатися для класичних РРО на сьогоднішньому рівні, а для програмних РРО - виключно за нереєстрацію розрахункової операції на сервері контролюючого органу.

Нагадаємо Державна регуляторна служба України розкритикувала ці законопроекти

Що означають ці проекти для населення читайте тут

ЛІГА:ЗАКОН запрошує представників бізнесу взяти участь у конференції Safe Side 2.0, яка відбудеться 9 жовтня. Детальніше про захід за посиланням.

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний професійний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче скористатися юридичними послугами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини