Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Держава у смартфоні» стає реальністю: новий додаток «Дія»

27 вересня 2019, 16:48
43115
2
Реклама

Сьогодні віце-прем'єр Михайло Федоров спільно з FEDORIV AGENCY і Spiilka Design Buro презентують додаток і сайт «Дія». Про це на своїй сторінці Facebook повідомляє Андрій Федоров, засновник і директор FEDORIV AGENCY.

За його словами, «Дія» об'єднує в єдиному електронному вікні ВСІ послуги, які надає держава громадянам і бізнесу; зможе максимально спростити і прискорити будь-яку взаємодію людини з державою, зробивши максимум процесів електронними та автоматичними, щоб чиновник особисто взагалі не впливав на термін отримання довідки або видачу дозволу.

Так, наприклад, в додатку «Дія» поля для заповнення при реєстрації ФОП тепер скорочені до 12 замість 58.

Скільки витратили? Андрій Федоров повідомив, що весь проект був створений на гроші донорів: «На нашу роботу не було витрачено жодної копійки державних грошей», - прокоментував він.

Коли? У повідомленні також йдеться про те, що сервіси стануть доступні онлайн вже в найближчі місяці, і їх список буде постійно розширюватися. Тестовий доступ вже доступний за посиланням: https://plan.diia.gov.ua/. Онлайн-трансляцію презентації можна подивитися тут.

Крім додатку «Дія», в проект «Держава у смартфоні» входить реалізація нової ідеї: права в смартфоні. Раніше Михайло Федоров вже розповідав про цей проект на заході «New Enterprises Day 2019». Йдеться про програму у смартфоні з водійськими правами і QR-кодом. На думку Федорова, це набагато зручніше, адже планшет є у 30% поліцейських. Вони можуть відсканувати QR-код і перевірити посвідчення у своїй базі даних.

Читайте також:

Як збільшити продуктивність компанії, не наймаючи нових співробітників

Закупівлі на суму більше 50 тис. грн можуть зобов'язати проводити через Prozorro

ЛІГА:ЗАКОН запрошує представників бізнесу взяти участь у конференції Safe Side 2.0, яка відбудеться 9 жовтня. Детальніше про захід за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини