Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Для "євроблях" готують нові правила розмитнення: проекти вже в Раді

1 листопада 2019, 12:50
25022
0
Реклама

Тимчасово, до 31 грудня 2019 року включно, власники «євроблях» можуть без штрафів розмитнити свої авто, які знаходяться на території України з порушенням митних режимів тимчасового ввезення. Це передбачає Закон № 73 - ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України", який набув чинності з 22 вересня. Однак при цьому вартість розмитнення, яку прийняли ще в кінці 2018 року, не змінилася і занадто висока в порівнянні з вартістю самого авто.

Зверніть увагу! Штрафи відтермінували не для всіх: якщо автомобіль не розмитнений, а вивозиться за межі митної території України, застосовується штраф 170 тис. грн або конфіскація. Більш докладно про це читайте тут.

Щоб замінити діючу дискримінаційну систему оподаткування акцизним податком авто, в Раду внесли законопроекти № 2342 і № 2345. Що вони передбачають?

Проект закону №2342 «Про деякі питання ввезення на митну територію України та проведення першої державної реєстрації транспортних засобів»

Тимчасово, протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності законопроекту як Закону пропонується:

  • ставки акцизного податку для транспортних засобів, автомобілів легкових та інших моторних транспортних засобів визначаються за формулою, що не враховує віковий коефіцієнт;

  • призупиняється дія норми (п. 215.3.51-1 ПКУ) що передбачає застосування коефіцієнтів до ставок акцизного податку: для транспортних засобів, що використовувалися з 5 до 8 років - коефіцієнту 40; понад 8 років - коефіцієнту 50.

  • щодо транспортних засобів спеціального призначення або тих, що використовувалися понад 30 років чи належать до предметів колекціонування або антикваріату - скасовується вимога щодо відповідності екологічним нормам не нижче рівня "ЄВРО-2".

Окрім цього, з 1 січня 2021 року в разі прийняття проекту на нас чекає виключення з переліку підакцизних товарів «автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів».

Проектом закону №2345 пропонується тимчасово зупинити застосування штрафних санкцій за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту на території України на строк 180 днів з дня набрання чинності законом.

Читайте також:

- Українців хочуть змусити самостійно замовляти і оплачувати автономери

- З 1 листопада максимальна швидкість руху дорогами Києва знов 50 км/год

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку та отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини