Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Завершено перехід на міжнародний стандарт IBAN

1 листопада 2019, 15:07
1586
0
Реклама

Як повідомляє прес-служба НБУ, усі банки України повністю завершили перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунку IBAN для зручної ідентифікації банківських рахунків і здійснення розрахунків між ними.

Відтепер номери рахунків клієнтів банків міститимуть 29 символів та відповідатимуть вимогам стандарту IBAN, який використовується у Європі.

Остаточний перехід усіх розрахунків клієнтів на стандарт IBAN відбудеться з 13 січня 2020 року - з цієї дати клієнти зможуть проводити розрахунки виключно з використанням IBAN.

Поки що клієнти банків в документах на переказ коштів можуть заповнювати як пару реквізитів "Код банку" і "Рахунок", так і рахунок за стандартом IBAN. З 13 січня 2020 банки прийматимуть до виконання тільки ті документи, де рахунок зазначений за стандартом IBAN.

Читайте також:

- Нацбанк відтермінував повний перехід на IBAN

- В Україні скасували обмеження на купівлю іноземної валюти

Нагадаємо, що за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН - можна онлайн реєструвати торгові марки в Україні, ЄС та США. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини