Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запровадження ЄВРО-6 для нових автомобілів можуть відтермінувати на 5 років

4 листопада 2019, 14:19
2558
0
Реклама

З 1 січня 2020 року в Україні має запрацювати новий экостантарт "Євро-6" при імпорті нових автомобілів і для нових автомобілів національного виробництва, але депутати пропонують перенести його введення на 1 січня 2025.

Комітет ВР з питань фінансів, податкової і митної політики розглянув відповідний законопроект №2078-1 і рекомендував прийняти його за основу і в цілому.

Автори проекту вважають, що впровадження стандарту "Євро-6" призведе до збільшення вартості вітчизняних автомобілів і виведе в тінь імпорт нових (їх завозитимуть як вживані з екологічними нормами значно нижче "Євро-6").

Також в пояснювальній записці відмічено, що за останні чотири роки значно змінилася структура ринку (в зв'язку з імпортом "євроблях") і середній вік авто в Україні складає близько 19-20 років, тобто автомобілі фактично відповідають стандартам "Євро-0" - "Євро-2". Тому не варто чекати підвищення рівня екологічності автомобільного парку шляхом його оновлення за рахунок нових автомобілів. Крім того, Україна не має зобов'язань по строках приведення національного законодавства у відповідність до техрегламентів Євросоюзу, пов'язаних з виконанням стандарту "Євро-6".

Депутати вважають за доцільне відтермінувати запровадження "Євро - 6 до 2025 року, забезпечивши тим самим поповнення автопарку України за рахунок імпорту нових автомобілів і автомобілів національного виробництва з екологічними стандартами "Євро-5".

Зауважимо, що нові норми екологічного стандарту не поширюються на імпорт уживаних автомобілів.

Перевірити автосалон або страхову компанію і знайти повне досьє на більш ніж 6 мільйонів компаній і ФОП можна з допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут.

Читайте також:

ТОП-10 новин для автомобілістів

Для "євроблях" готують нові правила розмитнення: проекти вже в Раді

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини