Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Як Мінекономіки буде підтримувати експорт товарів в країни ЄС

8 листопада 2019, 10:30
390
0
Реклама

7 листопада в Торгово-промисловій палаті України відбулась зустріч заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Качки із представниками бізнесу.

На заході обговорили майбутні пріоритети держаної політики у сфері міжнародної торгівлі, сучасного стану та новітніх планів розбудови системи підтримки експорту.

Щодо стратегії та пріоритетів роботи

Тарас Качка розповів, що важливо не просто збільшувати міжнародну торгівлю, а здійснювати проникнення у внутрішні ринки з розумінням того, як вони можуть ефективно працювати.

«Зараз торгова дипломатія часто заходить в дискусію щодо внутрішнього ринку теж, як він розвивається. Наприклад, Індія є самодостатньою по сільськогосподарській продукції. Вони виробляють стільки, скільки споживають. Але цей ринок є настільки сегментованим, що вони не можуть обійтися без імпорту української сільськогосподарської продукції, тому що це питання вже продовольчої безпеки», - зазначив він.

Діалог з Європейським Союзом щодо розвитку експорту

Заступник Міністра розповів, що діалог з Європейським Союзом стає неймовірно інтенсивним: ведеться багато дискусій по санітарії і фітосанітарії, по технічному регулюванню, виробничій кооперації, інтелектуальній власності і по митниці.

«На даний момент обидві сторони усвідомили, що український бізнес є дуже конкурентоспроможним. І це також є ризиком, над яким треба попрацювати. Адже увірватися на якийсь ринок - це дуже гарно, але також треба розуміти, що це створює певні дисбаланси на внутрішньому ринку. Якщо відбувається надто багато імпорту, то його вже необхідно обмежувати», - додав він.

Покращення якості торгівлі з ЄС

«Подальший поштовх для взаємної торгівлі для обох сторін залежить від того, чи ми зможемо інтегрувати митницю та укласти, нарешті, угоду АКА (щодо визнання еквівалентності технічного регулювання)», - зазначив він.

Заспокоюючи аграрний бізнес, який переймається через приєднання галузі до Міністерства економіки, Тарас Качка запевнив, що нинішній склад Міністерства є найбільш проаграрним в історії України, адже  5 із 8 заступників міністра економіки займаються аграрними питаннями на профільній основі. За його словами, на сьогодні єдиний спосіб захистити фермера - запровадження ринку землі, що допоможе у вирішенні низки актуальних проблем.

Вам також буде цікаво:

Митниця планує змінити метричні стандарти

Митниця запустила калькулятор розрахунку вартості розмитнення «євроблях»

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини