Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки бізнесу: огляд правових подій за листопад

3 грудня 2019, 12:45
586
0
Реклама

1. Держенергонагляд проводитиме моніторинг та здійснюватиме контроль за розглядом спірних питань щодо приєднання електричних установок замовників до електричних мереж за принципом "єдиного вікна". Відповідною нормою доповнено Положення про Державну інспекцію енергетичного нагляду України.

2. Наказом ДРС від 15.11.2019 № 196 затверджено План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік. Відповідно до Плану у 2020 році комплексним перевіркам підлягають 32 216 суб'єктів господарювання.

3. Комітет ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики під час презентації концепції Закону про медіа , який розробляється членами профільного комітету, наголошує, що з'явиться новий вид санкцій - обов'язковий до виконання припис.

Комітет наголосив, що на сьогодні маємо випадки, коли НРУТР робить зауваження (застосовує санкцію "оголошення попередження"), а мовники що хочуть, те й роблять.

Правові новини, розміщені в модулі "Мистецтво оборони" Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН, допоможуть бути в курсі останніх нововведень в сфері державного контролю та нагляду. Скористайтесь для цього тестовим доступом.

4. В Україні стартує проект "СТОП Фальсифікат", який спрямований на посилення захисту споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції. Фактичний старт масштабної боротьби з фальсифікатом розпочнеться 16.12.2019.

Реалізація проекту передбачає відбір зразків молочної продукції, а пізніше інших видів продукції в торгових мережах, при якому жоден з учасників проекту наперед не знатиме, в якому регіоні та в якому магазині буде відібрана продукція для дослідження.

Отримані результати, у разі виявлення фальсифікату, будуть передані до Мінекономіки та Держпродспоживслужби для вжиття заходів та будуть максимально висвітлені в ЗМІ.

5. Кабмін затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужбою.

Дізнатися чи потрапила ваша компанія до графіків планових перевірок можна за допомогою сервісу CONTR AGENT, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини