Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд поновив дію Порядку реєстрації податкових накладних

20 грудня 2019, 10:00
3030
0
Реклама

Верховний Суд ухвалою від 16 грудня 2019 року у справі №826/12108/18 зупинив дію рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 05.06.2019 та постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 10.12.2019, якими було скасовано п. 10, п. 20, п. 21 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабміну від 21.02.2018 № 117.

До моменту винесення остаточного судового рішення у цій справі, вищезазначений Порядок є чинним у повному обсязі. Усі відповідні комісії органів ДПС продовжують діяти відповідно до чинного законодавства і запобігають незаконному формуванню податкового кредиту. Про це повідомляє прес-служба ДПС.

У свою чергу вищезазначена ухвала Верховного Суду захистила права та законні інтереси платників податків. Оскільки відновлення дії Порядку надало можливість розглядати подані пояснення/первинні документи щодо податкових накладних, реєстрація яких була зупинена і у разі наявності законних підстав, приймати рішення на користь платників податків.

Ознайомитися з судовими рішеннями можна в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. У системі можна відстежувати нові надходження за номером відповідної справи. Отримайте тестовий доступ до VERDICTUM за посиланням. До 28 грудня ви можете придбати VERDICTUM зі знижкою 30%.

Читайте також:

Нацбанк заборонив знімати гроші c корпоративної картки для виплати зарплат

Порядок перевірок Держпраці знову змінять

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини