Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати безкоштовну медичну вторинну допомогу у 2020 році

11 січня 2020, 09:05
5956
0
Реклама

Медреформа вторинної ланки стартує з 1 квітня 2020 року. Передбачається, що медустанови вторинного рівня, спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги, які уклали контракт з Національною службою здоров'я, отримуватимуть кошти від НСЗУ за кожен пролікований випадок. Всього буде 27 різних видів контрактів відповідно до надання медичних послуг конкретною медустановою.

Більш докладно про те, які послуги будуть надаватися в лікарнях безкоштовно в 2020 році, читайте тут.

Керівник Департаменту комунікацій НСЗУ Тетяна Бойко пояснила, що для того, щоб отримати безкоштовну медичну допомогу необхідно:

1. Укласти декларацію з лікарем. Вона допомагає ідентифікувати пацієнта і визначити, куди спрямовувати кошти на його лікування.

2. Далі сімейний лікар, педіатр або терапевт, або той фахівець, який направляє на госпіталізацію або планове лікування дає електронний напрям.

Т. Бойко уточнила, що повний перелік медичних послуг в лікарнях, які безкоштовно надаватимуться пацієнтам, буде оприлюднено на сайті НСЗУ в кінці лютого.

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Читайте також:

Українці в 2020 році не платитимуть за пологи та лікування інсульту

МОЗ оновив перелік протипоказань для щеплень

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини