Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Декларація з податку на прибуток за 2019 рік подається за новою формою

Реклама

У Офісі великих платників податків нагадали, що набрали чинності зміни до податкової декларації з податку на прибуток, передбачені наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2019 № 481.

Актуальна форма декларації за посиланням

Що змінилось?

Таблицю "Наявність додатків" основної частини декларації доповнено клітинкою для позначки про наявність нового додатка ПП, клітинку "ФЗ12" для позначок про складання фінзвітності за НП(С)БО чи МСФЗ, розділено на дві.

Основну частину декларації доповнено блоком «Податкові зобов'язання, інші штрафні санкції та пені, визначені відповідно до Податкового кодексу України, не пов'язані з виправленням помилок».

Змінами передбачено доповнення Декларації новим додатком ПП "Інформація про суми податкових пільг" платниками, що не сплачують податок у зв'язку з отриманням податкових пільг відповідно до постанови Кабміну від 27.12.2010 №1233. Натомість, суб'єкти господарювання не подаватимуть до контролюючих органів Звіт про суми податкових пільг, а вестимуть облік сум таких пільг, які відображатимуться у додатку ПП до декларації.

Також до окремих додатків декларації (ПН, ВП, РІ) внесено низку редакційних змін. Внесено, зокрема, зміни до додатка щодо заповнення відомостей про нерезидента, заповнення уточнюючих показників тощо.

Податківці рекомендують за базовий звітний (податковий) період - 2019 рік подавати податкову декларацію за оновленою формою.

Нагадуємо, що сервіс звітності Liga:REPORT - це онлайн-допомога в поданні річної звітності. Він містить повний набір актуальних форм (податкова, статистична, ПФУ), дає підказки при складанні звітності, забезпечує доступ до НПА та ін. Сервіс зручний як для ФОП, так і для великих компаній.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини