Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В електронному кабінеті водія з’явилась нова послуга

21 січня 2020, 14:32
4909
1
Реклама

В Електронному кабінеті водія з'явилася нова безкоштовна послуга «Керування належним користувачем». Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги». Про це повідомляється на сайті Головного сервісного центру МВС у Києві.

Тепер в разі, якщо автомобілем власника користується інша особа, він за допомогою електронного підпису може подати онлайн-заяву до МВС із відомостями про належного користувача транспортного засобу.

Як подати заяву:

1. Авторизуватися в Електронному кабінеті водія за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП, раніше ЕЦП), BankID або MobileID.

2. Обрати з переліку послугу «Керування належним користувачем».

3. Ввести VIN-код автомобіля, для якого особа хоче стати належним користувачем. Система видасть деперсоніфіковану інформацію про автомобіль.

4. Обрати підставу для належного користування:

- домовленість із власником;

- довіреність на право користування ТЗ;

- договір оренди, найму чи позики;

- договір фінансового або оперативного лізингу.

5. Ввести e-mail і телефон власника авто.

6. Перевірити свої дані та за необхідності прикріпити скан-копії довіреності чи договору, що є підставою для належного користування.

7. Підписати створену заявку за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Після цього власник отримує листа з посиланням на онлайн-заяву. Для успішного завершення процедури власник авто має перейти за посиланням і дати згоду на це призначення. Якщо підставою для призначення є лише домовленість, власник автомобіля має підписати заяву за допомогою КЕПу. Після чого особа, яка замовила послугу належного користувача, може побачити статус підтвердження заявки в е-Кабінеті водія.

Повний цикл надання послуги онлайн забирає один робочий день. Електронна послуга «Керування належним користувачем» доступна для фізичних та юридичних осіб і є безкоштовною.

На один транспортний засіб може бути призначено не більше одного належного користувача. Видалення призначеного належного користувача можливе власником ТЗ - за поданою заявою або автоматично, у разі закінчення терміну, на який був призначений належний користувач.

Розвивайте ваш юридичний бізнес онлайн - створіть або поновіть профіль в Національному професійному юридичному каталозі Liga:BOOK

Читайте також:

Податки від продажу автомобілів збільшили більше ніж втричі

Штрафи за неправильне паркування можуть збільшити в сім разів

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини