Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон планує впровадити систему переробки відходів від упаковок

5 лютого 2020, 10:22
606
0
Реклама

Мінрегіон опублікував законопроект «Про упаковку та відходи упаковки» та оголосив його публічне обговорення. Про це повідомляється на офіційному порталі Мінрегіону.

В Міністерстві обґрунтовують законопроект необхідністю запровадження в Україні систем для розумного використання побутових відходів та переробки сміття, а також організації ефективної та стійкої системи управління відходами упаковки.

«Відсутність такої культури призводить до втрати мільйонів тон ресурсоцінних матеріалів, які потенційно можуть бути повернуті в економічний обіг та слугувати сировиною для вироблення нових продуктів», - пояснюють в Мінрегіоні.

Новий законопроект пропонує запровадити таку систему управління відходами упаковки, яка:

- за п'ять років зможе відновлювати 50% відходів упаковки;

- розширить відповідальність виробників упаковки та товарів в упаковці;

- охопить всю територію України системою роздільного збирання відходів;

- запровадить відповідальність за невиконання мінімальних цільових показників зі збирання, оброблення та підготовки до повторного використання відходів упаковки;

- дозволяє вводити в обіг тільки ті упаковки, які виготовлені відповідно до вимог Технічного регламенту обмеження використання деяких токсичних чи небезпечних пакувальних матеріалів та компонентів.

В Мінрегіоні зауважили, що зауваження та пропозиції можна надсилати за вказаними на сайті адресами електронної або звичайної пошти.

Вирішили відкрити власний бізнес? Нагадаємо, що за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН - можна онлайн реєструвати торгові марки в Україні, ЄС та США. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Читайте також:

Штраф за використання пластикових пакетів - 8500 грн: в Раді зареєстровано новий законопроект

Держекоінспекція більше не перевірятиме підприємців

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини