Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні мінімальна зарплата в 10 разів нижче, ніж в багатьох країнах ЄС

5 лютого 2020, 11:28
2259
1
Реклама

Середня зарплата в українця вже майже наздогнала середню польську, однак при цьому мінімальна зарплата в Україні залишається в декілька разів нижчою за мінімальні зарплати деяких країн ЄС.

Так, за даними, наданими Євростатом у січні 2020 року, в країнах ЄС розмір мінімальної заробітної плати коливається від 312 євро до 2142 євро. Найменша мінімальна зарплата - в Болгарії, а найбільша - в Люксембургзі. При цьому статистика демонструє, що практично у всіх країнах ЄС, починаючи з 2010 року, середня зарплата росла: найбільше за 10 років вона збільшилася в Румунії (стала більше на 12,5%), в Латвії (10,1%), а також в Болгарії, Естонії та Польщі. Винятком стала Греція, де за 10 років середня зарплата стала меншою на 1,3%. Причиною, ймовірно, стала криза, що почалася у 2010 році. Однак в матеріалах, опублікованих на сайті ЄС, причини такого падіння не названі.

В Україні ж мінімальна зарплата становить 4723 гривні, що в еквіваленті становить близько 173 євро. Таким чином, навіть сама мінімальна зарплата ЄС майже 2 рази вище мінімальної зарплати в Україні.

Читайте також:

Скільки українці заробляють у Польщі

Що робити, якщо затримують зарплату

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини