Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня фермери-ФОПи можуть компенсувати сплачений ЄСВ

7 лютого 2020, 10:00
911
0
Реклама

З 1 січня 2020 року набрала чинності постанова Кабміну від 22.05.2019 №565, якою затверджено Порядок надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки.

Міністр єкономічного розвитку Тимофій Милованов на своїй Facebook-сторінці нагадав про те, що відтепер вони зможуть обирати спрощену систему оподаткування - єдиний податок для 4 групи та отримувати компенсацію ЄСВ, на яку з бюджету виділено 50 млн. грн.

До нової групи спрощенців увійдуть 3,9 млн особистих селянських господарств:

«Це дуже потужна частина усього агро. У 2018 році вони виробили 41% валової продукції сільського господарства. Тож тепер вони можуть легалізуватися як сільськогосподарські виробники та отримувати з державного бюджету компенсацію за сплачений єдиний соціальний внесок» - прокоментував міністр.

Для того, щоб отримати відповідну компенсацію голові сімейного фермерського господарства (що зареєстрований як ФОП) необхідно не пізніше ніж за 5 робочих днів до початку місяця подати відповідні заяви від себе та усіх членів господарства із копіями договору (декларації) про його утворення до територіального органу ДФС за місцем обліку. З 1 числа наступного місяця члени господарства матимуть право на отримання доплати.

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Читайте також:

Преференції для роботодавців, які законно працевлаштовують своїх працівників

Малі фермерські господарства отримають дешеві кредити

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини