Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Мінекономіки назвали галузі, в яких найбільше людей працюють неофіційно

27 лютого 2020, 11:15
2089
0
Реклама

Тимофій Милованов, Міністр Міністерства економічного розвитку, розповів, в яких областях задіяно найбільше працівників, чия праця використовується нелегально.

Це питання було піднято під час брифінгу "Державна підтримка підприємств і заходи по детінізації сфери працевлаштування", де Милованов повідомив, що найбільше непрацевлаштованих працівників - у сферах торгівлі, готельного та ресторанного комплексу, в сільському господарстві і будівництві. У цих галузях, за словами міністра, праця 70% робітників використовується нелегально.

Читайте також: У Держпраці планують проводити масштабні перевірки будівельної галузі

Міністр також сказав, що нелегальне працевлаштування падає щорічно на один відсоток. За даними, наданими раніше Державною службою зайнятості, рівень тіньової зайнятості в Україні за минулий рік знизився до 21% - це найкращий показник за останні 10 років. А з початку поточного року завдяки роз'яснювальним бесід на підприємствах від інспекторів Держпраці з майже 200 тисячами працівників були укладені трудові договори.

Підготуватися до перевірки допоможе ресурс "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Читайте також:

Штрафи Держпраці за незадекларовану працю знову підвищать

Парламентський комітет розкритикував проект Закону про працю

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини