Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову звітність можна буде підписувати через Mobile ID. ReporTax анонсував оновлення

Реклама

ReporTax - бот-бухгалтер для підприємців, який дає змогу сплачувати податки та подавати звітність не виходячи з дому, безпосередньо зі смартфона. Оновлений ReporTax працює тепер із використанням технологій Mobile ID від Vodafone, завдяки чому користувачі бота можуть ідентифікувати себе, підписувати та подавати звітність зі свого телефона.

Проект було анонсовано 28 лютого на GET Business Festival - масштабному діловому заході, що зібрав понад три тисячі представників малого й середнього бізнесу.

«Зараз відбувається відкрите тестування ReporTax із використанням Mobile ID, і вже у квітні 2020 року підприємці зможуть подати звітність зі свого смартфона», - зазначив під час заходу представник команди ReporTax Петро Білик. Він наголосив, що це ексклюзивний проект з Vodafone, спрямований на вирішення проблем малого бізнесу. Ба більше, це перший в Україні сервіс подання податкової звітності за допомогою Mobile ID.

«Наразі ReporTax користуються 16 тисяч підприємців, і щомісяця це число зростає на 18 %. Якщо при звичайній схемі подання звітності 35 - 40 % опитаних підприємців сплачують податкові штрафи, то з ReporTax_bot - це 0 %. До того ж бота не потрібно вітати з Днем бухгалтера, а його послуги коштують лише 75 грн на місяць», - зазначив Петро Білик під час виступу.

За словами Єлизавети Гетманюк, керівника продукту Mobile ID у Vodafone Україна, завдяки партнерству з ReporTax, в Україні з'явиться унікальний сервіс для підприємців, аналогів якому на сьогодні немає.

Технологія Mobile ID дає змогу підключити два види послуг:

- послугу електронної ідентифікації особистості;

- послугу кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який є юридично значущим аналогом особистого підпису особи.

Для підключення Mobile ID потрібно придбати спеціальну SIM-картку та пройти процедуру реєстрації і генерації ключів. Усі присутні на GET Business Festival мали змогу безкоштовно обміняти свою сімкартку та долучитися до тестування, спробувавши подати звітність за допомогою Mobile ID.

Цікавим є той факт, що активувати таку послугу можна як на чинний абонентський номер, так і на додатковий. Водночас клієнту не потрібно відвідувати акредитований центр сертифікації ключів, адже всю цю процедуру можна пройти за принципом «єдиного вікна» в офісі Vodafone.

Детальнішу інформацію про порядок підключення Mobile ID можна отримати на сайті Vodafone

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини