Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Середньоринкова вартість автомобіля визначатиметься по-новому

Реклама

Кабмін оновив Методику визначення середньоринкової вартості автомобіля. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у своєму Телеграм-каналі.

Об'єм циліндрів двигуна тепер буде визначатись в літрах або в кубічних сантиментрах.
"Раніше вартість автомобіля розраховували виходячи з того, що більшість дилерів постачають автомобілі і зазначають їх вартість через показник об'єму циліндра двигуна у літрах з округленням до першої цифри після коми. Але Вінницький окружний суд у своєму рішенні від 23.10.2019 року постановив, що потрібно унормувати практику оцінки автомобіля для його оподаткування. Також це рішення підтримав і Верховний Суд, що вартість опадткування має бути чіткою, а всі суперечки в цьому разі мають вирішуватись на користь платника податків, а не держави. Тому Кабмін прийняв відповідне рішення і тепер вартість автомобіля буде визначатись і через кубічні сантиметри і через літри", - зазначив Гончаренко.

Читайте також: Водій або власник авто: хто відповідає за порушення ПДР, яке зафіксоване камерами

З актуальними розмірами штрафів за порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів можна ознайомитися у модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтесь для цього тестовим доступом.

Також читайте: Страховка на авто: як не потрапити на шахраїв

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини