Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поліція викрила шахраїв, які заволоділи нерухомістю на мільйони гривень

Реклама

На Дніпропетровщині поліція викрила шахрайську «схему» заволодіння нерухомістю на мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Організатором виявилася 36-річна адвокатка та директорка товариства. У заволодінні майном їй допомагали двоє керівників товариств, нотаріус, приватний підприємець та державний реєстратор. 

На підставі фіктивних рішень суду шахраї отримали право власності на чотири об'єкти - квартиру, два будинки та нежитлове приміщення, які знаходились у законній власності третіх осіб. Зареєстрували майно вартістю 8,8 млн гривень на підконтрольних осіб - незахищені верстви населення. Надалі примусово їх виселили, а нерухомість продали. 

Організатору та учасникам  повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 28 ч.ч. 3,4 ст. 358 (підроблення, використання підроблених документів), ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України

Читайте 10 головних порад, як не стати жертвою схеми захоплення нерухомості

Щоб убезпечити вашу нерухомість, земельні ділянки або об'єкти іпотеки від несанкціонованих рейдерських захоплень - скористайтеся сервісом SMS-маяк. Ви зможете контролювати не лише зміни, які відбулися в реєстрі, але і спроби внести такі зміни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини