Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці продовжують викривати схеми мінімізації податкових зобов’язань

Реклама

ДПС повідомляє про викриті схеми мінімізації податкових зобов'язань у Одеській та Київській областях.

В Одеській області викрили схему, у результаті якої упереджено використання фіктивного податкового кредиту на суму більше 2,3 млн грн ПДВ. ТОВ «Х» здійснювало фіктивну купівлю, зберігання та продаж товарів, а саме - придбавало оливи відомої марки, в подальшому маючи на меті реалізацію інших товарів та послуг. При цьому у товариства були відсутні власні або орендовані основні засоби та штатні працівники. У результаті прийняті відповідні рішення щодо включення всіх учасників схеми до переліку ризикових платників податків.

У Київській області виявили та припинили діяльність схеми з ознаками підміни товарної номенклатури за участю підприємців-імпортерів. Суб'єкт господарювання сформував податковий кредит за рахунок реєстрації податкових накладних з номенклатурою товару «побутова техніка та обладнання» на 1 млн грн ПДВ від контрагентів-імпортерів. У подальшому товариством  подано на реєстрацію податкові накладні з номенклатурою послуги «транспортно-експедиторські послуги» та номенклатурою товару «щебінь». При цьому підприємство не має відкритих рахунків у банківських установах, крім рахунків в органах Казначейства (крім бюджетних установ),  трудові ресурси та основні засоби. У зв'язку з цим податківцями області оперативно прийнято рішення щодо відповідності зазначеного платника критеріям ризиковості.

Читайте також: Податкова інформація як нова підстава для включення платників до переліку ризикових

Отримайте комплексну підтримку на всіх етапах роботи зі звітністю разом з REPORT. Сервіс містить актуальні форми, підказки до заповнення, а також найзручнішу систему керування ПДВ та автоматизований моніторинг відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини