Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавати ліки можна онлайн: Закон опублікований

Реклама

У Голосі України офіційно опублікований Закон № 904-IX «Про внесення змін до статті 19 Закону України «Про лікарські засоби» щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами», який Верховна Рада ухвалила 17 вересня 2020 року. Закон набуває чинності 14 жовтня 2020 та вводиться в дію через три місяці.

Відтепер дистанційна торгівля ліками врегульована на законодавчому рівні. Закон дозволяє компаніям, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами, здійснювати електронну роздрібну торгівлю (за винятком окремих категорій ліків), а також організовувати та здійснювати доставку ліків кінцевим споживачам, зокрема із залученням третіх осіб на договірних засадах.

Документ встановлює перелік основних вимог до дистанційної торгівлі ліками для аптечних закладів, вимог до зберігання, відпуску та їхнього транспортування.

Відповідальність перед споживачем за збереження якості лікарського засобу та дотримання визначених виробником умов його зберігання несе компанія-продавець, яка здійснює електронну роздрібну торгівлю.

Законом забороняється електронна роздрібна торгівля та доставка:

  • лікарських засобів, реалізація (відпуск) яких громадянам здійснюється за рецептами лікарів (крім відпуску таких лікарських засобів за електронним рецептом у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я);

  • лікарських засобів, обіг яких відповідно до закону здійснюється за наявності ліцензії на провадження діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;

  • сильнодіючих, отруйних, радіоактивних та імунобіологічних лікарських засобів, перелік яких визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я.

Щоб бачити як інфопростір впливає на вашу компанію, отримайте доступ до екосистеми LIGA360. Дашборд інформаційних ризиків дає змогу стежити за ключовими подіями та навести лад в комунікаціях зі співробітниками. Замовляйте доступ до рішення, або дізнайтеся більше про можливості модуля LIGA360:Обговорення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини