Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наявність у водіїв полісів ОСЦПВ планують контролювати автоматично

Реклама

У МТСБУ нагадали, що обов'язкова наявність чинного полісу автоцивілки передбачена Законом про ОСЦПВ, але деякі водії нехтують його вимогами або просто забуває укласти чи переукласти договір.

Поліція поки не має права зупиняти транспортний засіб лише для перевірки наявності автоцивілки, але обов'язково робить це при оформленні ДТП чи у випадку порушення правил дорожнього руху. І отут автовласник одразу відчує, що має проблеми.

Про автоцивілку варто подумати ще до реєстрації машини, а укласти договір необхідно не пізніше, ніж за 10 днів після її придбання. Після цього відсутність ОСЦПВ дає правоохоронцям підставу виписати штраф у розмірі 425 грн.

Якщо під час ДТП з'ясується, що його винуватець «зекономив» на обов'язковій страховці чи має поліс із простроченим терміном дії, окрім штрафу, йому доведеться ще й власним коштом компенсувати завдані збитки. А вони можуть сягати досить значних сум: середній розмір виплати з ОСЦПВ за даними першого півріччя становить майже 19 тис. грн., а в тисячах випадків перевищує навіть 100 тис. грн.

Крім того, у МТСБУ повідомили, що сьогодні в Україні розглядається питання запровадження автоматичного контролю за наявністю у водіїв ОСЦПВ. В такому разі поліції навіть не доведеться зупиняти їх для оформлення штрафних санкцій.

Читайте також: Страховка на авто: як не натрапити на шахраїв

Перевірити надійність страхової компанії ви також можете за допомогою сервісу CONTR AGENT. Сервіс дає змогу дізнатися актуальну та достовірну інформацію з державних реєстрів та відкритих джерел

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини