Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Шахраї за допомогою компьютерного вірусу привласнили будівлю у центрі Києва

Реклама

Кіберполіція повідомляє про виявлений факт шахрайського заволодіння нерухомістю за допомоги комп'ютерного вірусу.

Зловмисники змінили право власності на нежитлову будівлю у центрі Києва площею близько 250 квадратних метрів. 

Причетним загрожує до восьми років за ґратами.  

За попередніми даними, зловмисники надіслали нотаріусу електронного листа, що містив вірус. Таким чином вони отримали віддалений доступ до його комп'ютера та внесли неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. 

Співробітники кіберполіції встановили «замовника» таких послуг. У його оселі провели обшук із залученням спецпризначенців Київщини. За результатами вилучено комп'ютерну техніку, що містить докази причетності до несанкціонованого втручання у роботу комп'ютера державного нотаріуса.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років. Досудове розслідування триває.

Щоб убезпечити вашу нерухомість, земельні ділянки або об'єкти іпотеки від несанкціонованих рейдерських захоплень - скористайтеся сервісом SMS-маяк. Ви зможете контролювати не лише зміни, які відбулися в реєстрі, але і про спроби внести такі зміни. Дізнавайтеся про знижки на Чорну п'ятницю від ЛІГА:ЗАКОН.

Запрошуємо на вебінар "Захист бізнесу під час карантину: як долати нові виклики". Дізнавайтеся, як організувати захист активів компанії, як карантин вплинув на активність правоохоронних органів та як не стати жертвою рейдерських захоплень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини