Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки розширить механізми підтримки бізнесу

Реклама

У Мінекономіки повідомляють, що існуючі програми підтримки, зокрема “Доступні кредити 5-7-9”, “Часткове безробіття”, будуть максимально адаптовані під потреби і запити бізнесу. Напрацьовуються також нові формати підтримки.

Так, в рамках вдосконалення програми “5-7-9” розглядаються такі пропозиції, як: розширення кола учасників через підвищення максимального рівня річного доходу підприємств;  можливість застосовувати дохід підприємства за звітний період 2020 року; питання застави і запровадження портфельних гарантій (до 80% кредиту буде покриватися державою); послаблення умов щодо фонду оплату праці та чисельності персоналу. 

Адаптація програми “Часткове безробіття” до нових карантинних умов буде здійснюватись у тісній координації з бізнесом і Центром зайнятості, через який і реалізовується програма. Підтримка  буде продовжена і у зв'язку з цим, до існуючого бюджету програми, додатково виділено коштів на суму 80 млн грн. Головна мета - допомогти бізнесу у покритті витрат на зарплату робітникам, яким скорочено робочий час, тим самим зберігаючи робочі місця. 

Також під час діалогу підприємцями піднімалося питання орендної плати та можливість від її  звільнення/відтермінування. Серед запропонованих варіантів рішень - взаємодія із Торгово-промисловою палатою для отримання спеціальних сертифікатів, що дозволяють застосування механізму форс-мажору. 

Ще один розглянутий формат підтримки бізнесу - отримання грантів, у контексті яких підприємці висловили побажання підняти існуючі ліміти фінансової підтримки.  

Для подальшого активного діалогу найближчим часом буде створена Міжвідомча робоча група. До складу групи увійдуть представники Мінекономіки, Мінфіну, профільного комітету та бізнесу.

Звітність без головного болю можлива! Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини