Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дорогі корпоративні подарунки підлягають оподаткуванню

Реклама

Офіс великих платників податків ДПС нагадує, що доходи у вигляді дарунка, нараховані (виплачені, надані) платнику податку (фізичній особі) юридичною особою або самозайнятою особою, оподатковуються податком на доходи фізичних осіб на загальних підставах, передбачених для оподаткування додаткового блага (п.174.6 ПКУ).

До доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, з метою оподаткування ПДФО, належить, зокрема, вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (пп. 165.1.39 ПКУ).

Отже, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу вартість дарунків у негрошовій формі, яка не перевищує 1180,75 грн (4723*25%). Вартість таких дарунків відображається у податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу «160».

Якщо вартість дарунків перевищує вказаний розмір, то сума такого перевищення оподатковується ПДФО як додаткове благо з урахуванням положень п.164.5 ПКУ і відображається у податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу «126».

Вартість дарунків, що перевищує вказаний розмір, також є об'єктом оподаткування військовим збором без застосування натурального коефіцієнту, визначеного п.164.5 ПКУ.

Читайте також: Які земельні ділянки не оподатковуються

Швидка допомога бухгалтеру з питань подання звітності - це Liga:Report. Спробуйте онлайн-сервіс та переконайтеся як просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для юридичних осіб та жодних доплат за модулі. Отримайте тестовий доступ вже сьогодні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини