Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто не сплачує ЄСВ з 1 січня 2021 року

Реклама

Податківці нагадують, що у зв'язку з прийняттям Закону № 592, внесено низку змін до Закону про ЄСВ.

Зокрема, з 1 січня 2021 року звільняються від сплати за себе єдиного внеску ФОП та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком, або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску тільки добровільно.

Крім цього, передбачено звільнення від сплати за себе єдиного внеску:

- осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, за умови взяття їх на облік як фізичних осіб  - підприємців і провадження ними одного виду діяльності одночасно як фізичною особою  - підприємцем, так і особою, яка провадить незалежну професійну діяльність;

- осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та фізичних осіб  - підприємців, які мають основне місце роботи, за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Стежте за законодавчими ініціативами і нововведеннями, які можуть вплинути на ваш бізнес з допомогою комплексного рішення LIGA360 для підприємцівLIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ автоматично сповіщатиме про усі актуальні для вас оновлення законодавства, допоможе безпомилково формувати звітність для держорганів, а також контролювати надійність контрагентів і партнерів.

Снігопад знижок на професійні продукти для бізнесу від ЛІГА:ЗАКОН почався. Не пропустите новорічні знижки на кращі професійні рішення для бізнесу. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію із скидкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини