Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому треба застосовувати РРО з 1 січня 2021 року

Реклама

Сьогодні, 9 грудня, в Голосі України офіційно опублікували Закон № 1017-ІХ (проект № 4439-д), яким відтерміновано до 2022 року запровадження обов'язкового використання РРО.

Отже, з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року не потрібно застосувати РРО (ПРРО) ФОП-єдинникам II-IV групи, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2021 році - 1 320 000 грн), незалежно від обраного виду діяльності.

Але є винятки. Це види діяльності у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування, для яких РРО вже є обов'язковим:

  • реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

  • реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення

та стане обов'язковим з 1 січня 2021 року:

  • надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

  • реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Раніше цей перелік ризикових видів діяльності був значно ширший, але законом з нього виключили інтернет-торгівлю, роздрібну торгівлю вживаними товарами, діяльність ресторанів та кафе, туристичні агентства та операторів, готелів, реалізацію текстилю та продаж автозапчастин. Тепер ці види діяльності не зобов'язують використовувати РРО з 1 січня 2021, якщо обсяг доходу протягом року не перевищує 1 320 000 грн.

Рецепт легкої звітності - сервіс Liga:REPORT для ФОП. У ньому містяться всі необхідні форми звітів з підказками, податковий календар, автоматичні нагадування, перевірка заборгованості перед державою. Новинка - онлайн-книга обліку доходів. Придбати за найнижчою ціною

У разі перевищення ліміту доходу застосування РРО або ПРРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим і починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.

Які ще зміни передбачає новий Закон, читайте тут

Зверніть увагу: Які підприємці зобов'язані вести облік товарних запасів

Щоб завжди звітуватися без помилок, вести облік доходів онлайн, тримати руку на пульсі змін законодавства і працювати з перевіреними контрагентами - рекомендуємо комплексне рішення LIGA360:Підприємець від ЛІГА:ЗАКОН.Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини