Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес штрафуватимуть за порушення маскового режиму

Реклама

Рада прийняла Закон про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (проект № 3890 ).

Нагадаємо, громадян штрафують за порушення масочного режиму з 21 листопада.

Внесено зміни до ст.ст. 46, 47 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» якими фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі від 200 до 300 НМДГ (3400 - 5100 грн) встановлюються для юридичної особи, фізичної особи-підприємця за:

- допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлений самостійно, та/або

- відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих масок (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення);

- за обслуговування споживачів у період дії карантину працівниками суб'єктів господарювання та/або безпосередньо ФОП без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій будуть уповноважені посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Ефективне управління бізнесом з уникненням можливих ризиків можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе вам бути в курсі всіх законодавчих змін, що стосуються підприємницької діяльності, а також забезпечать вам надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА.

Не пропустіть зимові знижки на інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для бізнесу від ЛІГА:ЗАКОН! Обирайте зі знижкою до 60%

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини