Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штраф за відсутність попереднього програмування товару в РРО скасували

Реклама

10 грудня 2020 року набув чинності Закон №1017-IX, більш відомий як проект № 4439-д про відтермінування РРО.

Звертаємо увагу, що окрім відтермінування на рік обов'язкового використання РРО для підприємців, Закон передбачає також пом'якшення відповідальності у сфері РРО.

Раныше планувалося, що з 1 січня 2021 року штрафи за проведення розрахункових операцій без РРО/ПРРО/РК, невидачу чеку, невідповідності суми готівки сумі, зазначеній у денному звіті РРО зростуть до розміру 100% вартості товарів (послуг) замість 10%, а за повторне таке порушення - вже 150% замість 50%. Проте Закон №1017-ІХ залишив цьогорічні штрафи (10% та 50%) у силі до 01.01.2022 року, а відповідальність за невідповідність суми готівки на місці проведення розрахунків сумі, зазначеній у документах, взагалі скасував.

Так само був скасований штраф за відсутність попереднього програмування РРО щодо найменування, ціни, та обліку кількості товару, який не є підакцизним, та послуг (раніше був штраф 5 НМДГ - 85 грн).

Тепер відповідальність передбачена тільки за проведення розрахункових операцій через незапрограмований РРО/ПРРО щодо найменування, ціни, обліку кількості, а також коду згідно УКТ ЗЕД виключно щодо підакцизних товарів. І штраф за це порушення доволі значний - 300 нмдг (5100 грн.). Це заслуговує на увагу тому, що такі штрафи стягуються і зараз, під час карантину, оскільки фактичні перевірки у сфері обігу підакцизних товарів дозволені.

Детальніше про РРО у 2021 році та Що прийняли депутати, читайте у аналітиці від Галини Пилипенко, адвокатки, керівниці напрямку податкового консалтингу ЮК Legal House, за посиланням

Ефективне управління бізнесом з уникненням можливих ризиків можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе вам бути в курсі всіх законодавчих змін, що стосуються підприємницької діяльності, а також забезпечать вам надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА.

Не пропустіть зимові знижки на інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для бізнесу від ЛІГА:ЗАКОН! Обирайте зі знижкою до 60%

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини