Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника у 2021 році: роз'яснення Мін'юсту

Реклама

Міністерство юстиції у листі від 13.01.2021 р. № 245/8.4.4/32-21 повідомило, що ст. 17-1 Закону про реєстрацію визначено перелік документів, що подаються для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (КБВ) щорічно, починаючи з наступного року з дати державної реєстрації юридичної особи, протягом 14 календарних днів.

Усі юридичні особи мають оновити інформацію про КБВ протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.

Оскільки у 2020 році нормативно-правовий акт, яким мали бути затверджені форма та зміст структури власності, прийнятий не був, то подання відомостей про КБВ вперше відповідно до вказаного закону очікуватиметься у 2021 році після прийняття зазначеного нормативно-правового акта. Оскільки мова йде про щорічне підтвердження, то виходячи з цього принципу наступне підтвердження планується вже в 2022 році.

При цьому Закон про реєстрацію встановив, протягом якого строку має бути підтвердження - 14 календарних днів з дати державної реєстрації. Тому кожна юридична особа в 2022 році протягом 14 календарних днів з дати державної реєстрації створення такої юридичної особи має підтвердити відомості про КБВ.

Наприклад, якщо юридична особа зареєстрована 10 лютого, то обов'язок щодо подання документів в неї виникає з 10 лютого 2022 року.

Подання документів відповідно до зазначеної статті здійснюється незалежно від того, чи відбувались протягом року будь-які зміни щодо КБВ.

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360: Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

Читайте також: Кінець номіналам? Готуємося володіти бізнесом відкрито

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини