Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри презентувало нові проекти цифрової трансформації

Реклама

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентував 94 проекти цифрової трансформації у ключових сферах. Затверджений Урядом перелік проектів буде реалізований протягом трьох років.

Також Михайло Федоров презентував публічний портал, де описані усі проекти цифрової трансформації.

“Масштабна цифрова трансформація України триває. Ми розробили унікальну методологію ефективного менеджменту і запускаємо онлайн-дашборд з описом кожного проекту, чіткими дедлайнами, відповідальними чиновниками за процеси та рейтингом. Важливим є чинник публічності, який дозволить кожному українцю спостерігати за реалізацією проектів у режимі реального часу та давати свої рекомендації. Ми станемо першою країною у світі, яка зробила таку кількість проектів у публічному дашборді”, - заявив Михайло Федоров під час презентації.

Серед презентованих проектів:

Е-Нотаріат: автоматизація нотаріальних дій - наприклад, посвідчення підпису або документа. Буде створено систему, яка включатиме електронне робоче місце нотаріуса. Отримувати нотаріальні послуги можна буде ще швидше та зручніше.

Е-Майно дозволить сплачувати адміністративний збір у Дії, реєструвати права на нерухоме майно онлайн.

Медична сфера: проекти включатимуть е-Кабінет пацієнта, у якому можна буде укладати декларації онлайн та е-Лікарняний, я кий дозволить не стояти у чергах в закладах охорони здоров'я, а в онлайні отримати медичний висновок про непрацездатність.

Е-Школа - Всеукраїнська Школа Онлайн, де будуть доступні дистанційні курси для учнів 5-11 класів. А вчителі в електронних кабінетах зможуть створювати власні курси.

Е-Діловодство запровадить класний журнал та щоденник в електронному вигляді.

Перейдуть в онлайн і соціальні послуги - призначення та надання адресної допомоги, пільг, пенсії та інше. У рамках проекту е-Соціальний захист вперше створюється електронна інформаційна система соціальної сфери та єдиний соціальний реєстр.

Е-Демократія впровадить можливість проведення електронних виборів та референдумів, а також такі інструменти, як електронні петиції, опитування тощо.

За рік роботи Мінцифри вдалося вибудувати злагоджену організаційну структуру в державній владі. У березні 2020 року Кабмін ухвалив введення нової посади CDTO (Chief digital transformation officer) - керівників цифрової трансформації в державних органах влади. Такі заступники вже працюють у кожному міністерстві і зараз поступово з'являються в обласних адміністраціях та міських радах.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини