Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи пропонують удосконалити страхування сільськогосподарської продукції

Реклама

18 лютого у ВР зареєстровано проект Закону № 5104, яким запроваджується державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників в частині страхування сільськогосподарської продукції.

З текстами законопроектів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Проектом Закону пропонується внести зміни до Податкового кодексу в частині збільшення ставки податку на дохід за договорами страхування сільськогосподарської продукції на 0,5 відсоткових пункти з метою у подальшому спрямування цих коштів на підтримку страхування сільськогосподарської продукції.

Також проектом Закону вносяться зміни до Закону «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», якими визначаються:

- механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції;

- учасники ринку страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, вимоги до них, їх права та обов'язки;

- об'єкти страхування, страхові продукти, страхові ризики, страхові випадки, вимоги до договорів страхування з державною підтримкою;

- інформаційне забезпечення страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Розмір часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам страхових платежів (премій) визначено на рівні до 60 % зважаючи на практику попередніх періодів дії аналогічних програм підтримки. Так, відповідно до пункту 2 Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здешевлення вартості страхових премій (внесків), фактично сплачених суб'єктами аграрного ринку та пункту 9 Порядку та умов надання сільськогосподарським товаровиробникам державної підтримки у страхуванні сільськогосподарських культур шляхом здешевлення страхових платежів (премій) і переліку сільськогосподарських культур та видів страхових ризиків (продуктів), на які у 2012 році надається компенсація вартості страхових платежів (премій) розмір компенсації становив 50 % вартості страхового платежу.

Крім того відповідно до проекту Закону конкретний розмір компенсації буде визначатися виходячи із можливостей державного бюджету у відповідному порядку використання бюджетних коштів.

Крім того, проектом Закону вносяться зміни до Закону «Про страхування» в частині:

- скасування положення щодо страхування сільськогосподарської продукції через Аграрний страховий Пул;

- уточнення повноважень Уповноваженого органу, що здійснює державний нагляд за страховою діяльністю.

Водночас проектом Закону вносяться зміни до законів «Про колективне сільськогосподарське підприємство», «Про сільськогосподарську кооперацію» та «Про фермерське господарство» в частині надання можливості цим господарствам отримувати державну підтримку на страхування сільськогосподарської продукції.

Щоб убезпечити вашу нерухомість та бізнес від несанкціонованих рейдерських захоплень - скористайтеся сервісом SMS-маяк. Ви зможете контролювати не лише зміни, які відбулися в реєстрі, але і про спроби внести такі зміни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини