Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевезення дітей в авто: Кабмін оновив ПДР

Реклама

24 лютого Уряд схвалив постанову про внесення змін до Правил дорожнього руху, що підвищують безпеку пересування дітей в автокріслах і вводять європейські підходи та правила перевезень. Про це повідомляє Урядовий портал.

Схвалені зміни визначають особливі вимоги до установлення дитячих автокрісел та замінюють термін «спеціальні засоби», який застосовується у чинних ПДР на термін «дитяча утримуюча система».

Зокрема, використання дитячих утримуючих систем є обов'язковим під час перевезення дітей, зріст яких менше 145 см, крім:

  • транспортних засобів, що здійснюють регулярні, регулярні спеціальні та нерегулярні пасажирські автобусні перевезення, за умови дотримання встановлених цими Правилами обмежень швидкості;

  • спеціалізованих санітарних автомобілів бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, оперативних транспортних засобів Міноборони, MBC, Нацполіції, ДСНС, Держприкордонслужби, Служби безпеки, Управління державної охорони під час виконання ними службового завдання.

Раніше обмеження було встановлено для дітей, зріст яких менше 145 см та для дітей, які не досягли 12 років. Тепер вікове обмеження виключили з Правил.

Дитячі утримуючі системи можна встановлювати тільки на задніх сидіннях, але у разі перевезення дитини віком до 3-x років допускається встановлення утримуючих систем на першому ряду, якщо вони встановлюються проти напрямку pуху та з обов'язковим відключенням фронтальної подушки (за її наявності).

Читайте також: Відповідальність водіїв за порушення ПДР: що змінилося?

Перевірте потенційних партнерів та співробітників ще до першої зустрічі. В оновленому сервісі CONTR AGENT є дані з реєстрів про всіх громадян України. Дізнавайтеся, чи перебуває особа у реєстрі боржників, виконавчих проваджень, або переховується від органів влади. Тільки у лютому замовте CONTR AGENT за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини