Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначив план боротьби з ухиленням від сплати податків

Реклама

Уряд розпорядженням Кабміну від 3 березня 2021 р. № 162-р затвердив план заходів щодо недопущення ухилення від сплати податків і зборів суб'єктами господарювання та запобігання відмиванню коштів в офшорних зонах.

Серед запланованих заходів:

1. Оновлення переліку офшорних зон.

2. Запобігання незаконному виведенню коштів за кордон, у тому числі до офшорних зон, незаконному переміщенню товарів на підставі підроблених рахунків-фактур (інвойсів).

3. Подання правоохоронним органам узагальнених матеріалів, сформованих за результатами здійснення фінмоніторингу.

4. Запровадження автоматичного обміну інформацією з податковими органами інших країн, зокрема відповідно до Загального стандарту звітності (CRS).

5. Імплементація Плану BEPS.

6. Податковий контроль щодо необґрунтованого формування платниками ПДВ податкового кредиту з урахуванням категорії ризиковості суб'єктів господарювання - учасників схем ухилення, зокрема до:

  • суб'єктів господарювання, що формують і поширюють ризиковий податковий кредит, - через зупинення реєстрації їх ПН/РК кількісних і вартісних показників до податкової накладної в ЄРПН;

  • суб'єктів господарювання реального сектору економіки, що мінімізують власні податкові зобов'язання з використанням ризикового податкового кредиту, - через організацію проведення документальних перевірок.

7. Проведення документальних перевірок платників ПДВ, які декларують від'ємне значення суми податку, розраховане згідно з пунктом 200.1 статті 200 ПКУ, що сформоване за рахунок сум ризикового податкового кредиту.

8. Податковий контроль для виявлення, запобігання та руйнування схем ухилення від оподаткування суб'єктами господарювання під час виплати заробітної плати та інших доходів фізичним особам з метою залучення додаткових надходжень з ПДФО, ВЗ та ЄСВ.

9. Організація в межах компетенції співпраці з територіальними органами Держпраці, ПФУ, іншими державними органами щодо здійснення контролю за додержанням суб'єктами господарювання законодавства, зокрема податкового, під час виплати заробітної плати та інших доходів громадянам, використання праці найманих осіб, обмін інформацією про виявлені порушення та опрацювання отриманої інформації.

10. Застосування заходів податкового контролю за суб'єктами господарювання, зокрема тих, що реалізують підакцизні товари, обсяги доходу яких не відповідають мінімальним витратам у зв'язку з отриманням такого доходу.

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360: Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини