Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банківський нагляд в умовах карантину здійснюватимуть дистанційно

Реклама

Нацбанк запровадив дистанційний підхід до інспекційних перевірок банків в умовах карантину, що має забезпечити безперервність банківського нагляду та зменшити ризики для здоров'я працівників банків та НБУ.

Відтепер членам інспекційної групи дозволено отримувати віддалений доступ до документів та інформації об'єкта перевірки та використовувати змінні носії інформації. Обмін інформацією та документами з банком також може проводитися з використанням інформаційно-комунікаційних технологій у режимі реального часу або шляхом надсилання захищеними каналами зв'язку. Членам інспекційної групи також дозволено отримувати віддалений доступ до систем автоматизації банку. Зустрічі членів інспекційної групи з керівниками та працівниками банку можуть проводитися в режимі відеоконференції. Документи, які складаються під час інспекційної перевірки, можуть подаватися у формі електронного документа, підписаного КЕП уповноваженої особи.

Зазначені підходи передбачені постановою НБУ від 2 березня 2021 року № 23.

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360:Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини