Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри запустило електронні будівельні послуги

Реклама

Мінцифри створює електронні сервіси у будівельній сфері, які допомагають ефективно боротися з корупцією.

На порталі "Дія" працюють електронні будівельні послуги, які повністю автоматизовані та виключають вплив людини на прийняття рішення. Про це повідомив Михайло Федоров, Віце-прем'єр-міністр України - Міністр цифрової трансформації.

Зокрема, з минулого року почалося впровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Запущено новий реєстр будівельної діяльності. Він вводить абсолютно інноваційне для України явище - унікальний ідентифікатор об'єкта будівництва. Усі документи створюються та верифікуються за QR-кодом одразу в реєстрі.

Новий реєстр є захищеним, надійним та прозорим. Система автоматично перевіряє усі документи - об'єкт не буде зареєстровано, якщо він не відповідає законодавчим критеріям. У реєстрі вже більше 130 тисяч документів.

Також запущено Публічний портал системи. Це платформа з актуальною інформацією про зареєстровані документи та внесені зміни, новинами про будівельний сектор та статистикою.

А на порталі "Дія" доступні вісім електронних будівельних послуг. Серед яких: повідомлення про початок підготовчих робіт, повідомлення про початок будівельних робіт по CC1, повідомлення про початок будівельних робіт на підставі будпаспорта, а також декларація про готовність до експлуатації по будпаспорту та інші.

У тестовому режимі вже можна отримати послуги для категорії об'єктів СС2 та СС3.

А вже цієї весни на порталі "Дія" Мінцифри автоматизує будівельні онлайн-послуги для об'єктів класу CC2 та СС3.

Керуєте компанією? Дізнайтеся більше про Liga360 та позбавте себе рутинних завдань. Перевіряйте надійність партнерів та захистіть свої об'єкти нерухомості від рейдерських захоплень. Отримуйте автоматичні сповіщення в Telegram про найважливіші новини. Обговорюйте ризики та можливості з командою. Щоб скористатися усіма перевагами Liga360 - отримайте тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини