Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На ринок ОВДП допустять не лише банки, але і інші фінансові установи

Реклама

Сьогодні, 10 березня, Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до Положення про інститут первинних дилерів».

У Мінфіні пояснили, що раніше учасниками розміщення облігацій внутрішніх державних позик могли бути тільки банки. Імплементація даної постанови дозволяє внести зміни до Положення про інститут первинних дилерів, що визначатиме первинних дилерів, як фінансові установи, які відповідають встановленим до них вимогам.

Також вносяться уточнення щодо строку торгівлі облігаціями для цілей відбору первинних дилерів (протягом останнього року), щодо строку виконання зобов'язань первинними дилерами для цілей їх оцінювання (календарний рік), а також щодо виконання ними зобов'язань з підтримання ліквідності державних облігацій на вторинному ринку.

Очікується, що розширення кола первинних дилерів дозволить підвищити конкуренцію на первинному ринку ОВДП, сприятиме збільшенню ліквідності та зменшенню вартості запозичень на внутрішньому ринку запозичень для держави.

Репутація компанії - найважливіший пріоритет керівника. Отримайте якісний огляд медіаполя, відстежуйте загрози для репутації, згадки про вашу персону або бренд з Liga360:Керівник. Спробуйте усі можливості ІТ-рішення Liga360 замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини